En plats för eldigt politiskta inlägg som varvas med betraktelser, upplevelser och tankar om landsbygden.

onsdag, februari 22, 2006

Den som sa det, han var det

Följande brev har skickades till Teysir, deltagare i den mindre sevärda dokusåpan "Toppkandidaterna". Innehållet, som är skrämmande och förnedrande är även komiskt på något vis. Brevskrivaren anklagar Teysir, och alla andra icke-svenskar för att vara analfabeter och efterblivna. Och själv kan han/hon inte ens stava till Sverige.

"Hej svartskalle från afrika!!!
Såg dig i godmorgon Sverige häromdagen. Du pratade om din medverkan i toppkandidaterna och att du tyckte att du var rätt person att bli blivande politiker i vårat land Sverige. Hmmm du glömmer att du inte är äkta svensk och inte född här. Du har en afrikansk bakgrund som skiljer sig kraftigt från vårt intellingenta och högt uvecklande land Sverge!!! du glömmer att de dina analfabeter till föräldrar kom hit från från dumma, smutsiga efterblivande på alla områden i mänsklig utveckling!!Ni fick här all uplysining om hygien och hur man ska leva civilliserat. Ni fick här se hur elektriskt jus fungerar, hur man äter med kniv och gaffel på en tallrik och stol sittande vid ett bord och inte som i ditt land i afrika.Du fick här en säng kuddar och fina handukar, bindor fina trosor bekväma skor så att du inte ska gå barfota i ditt land svartskalle!!!! Ni fick lära er hur man andvänder dush och badkar, och borstar tänderna med tandkräm och tandborste, hur man andvänder en toalett och hur man spolar den. NI lärde er hur man åker kollektiv trafik och hur man går till tandläkare och sjukhus. Vet ni ens av dagis är förnågot. Du och dina föräldrar fick en lyxlägenhet med tträgolv och elektrisitet året om. Ni fick ett kylskåp dammsugare ugn datorer hemma och i skolan. Så lilla svartskalle från svarta Afrika, ett land med Woodu och AIDS, månggifte och analfebtaism och pest. Du är helt olämplig för att bli politiker du är istället okunig, ful och kolsvart. du är naiv och vet inget om livet. UT MED DIG FRÅN SVERIGE snarrast svartskalle från afrika." taget från svt.se

Och så finns det dom som vill införa språktester för medborgarskap. Hur gör vi med de ur-svenskar som inte klarar det?

4 kommentarer:

Blogger kick ass sa...

det är tamigf*n skrämmande! ett tag trodde jag faktiskt att så där trångsynta människor utrotats/omvänts/vaknat ur sin dvala.

skojsigt för oss andra att stavningen är lite halvtaskig och att författaren av brevet räknar hela den afrikanska kontinenten som ett land.

det hela spär på min uppfattning om att de är de som vet minst som har mest fördomar.

tror att det i många fall är de som hamnar utanför den ungdomliga gemenskapen och därför istället lätt "fångas upp" av andra gemenskaper - där individer sluts samman genom att stänga ute andra..

sorgligt.

17:25

 
Blogger Check Yourselfish sa...

Rasistiska svin är säkert både missförstådda och drabbade av stor olycka, men de är svin likafullt.

Det här samhällsproblemet är alldeles för stort för att man ska nöja sig med att fnissa över idioternas kassa språkförmåga egentligen.

Dagens realpolitik:

Jag föreslår att vi tvångsrekryterar två lärare (eller kanske bara elevassistenter eller vad fan som helst) från utomeuropeiska länder till varje lågstadieskola i Sverige innan 2006 är slut. Barnen ska få se att det som de är rädda för/har fördomar om/ser ner på har människovärde i sin egen vardag.

Dessutom gör vi en insats för en utsatt grupp människor på arbetsmarknaden...

12:46

 
Blogger kick ass sa...

bra idé till plusjobb broll

14:18

 
Blogger Låtti sa...

hehe.. det är en ide jag ska skriva in i mitt politiska manifest!

18:10

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida